Unikt ungdomstilbud i Gamle Oslo
Etter korona, i 2021, startet Gine Pedersen og Boshra Ajouti organisasjonen "Jentetreff". Nå, tre år senere, har de flere faste deltakere på arrangementene sine og et ønske om å utvide.
Jentetreff er unikt for bydelen. Det er ingen andre organisasjoner i Gamle Oslo som arbeider eksklusivt med jenter. Gine Pedersen brukte flere av tilbudene i nærområdet som ungdom. Hun merket seg at flere jenter savnet et tilbud.
– Jeg opplevde at det var mye gutter på ungdomsklubbene, det var mange som savnet et tilbud rettet mot jentene, forklarer hun.
Hver helg arrangerer Pedersen og Boshra Ajouti ulike aktiviteter for jenter mellom 10-18 år. Fredager er de på Grønland, og lørdager er de på Tøyen.
La kreativiteten blomstre
– Vi arrangerer mange forskjellige aktiviteter. Vi har holdt nybegynnerkurs i strikking, maling og matlaging, og vi har malt potter og plantet planter, sier Ajouti.
Ajouti og Pedersen vil dyrke det kreative og sosiale i møte med ungdommen. De er opptatt av at jentene skal få ansiktet bort fra skjermen. På Jentetreffs arrangementer skal de være tilstede med hverandre.
– Vi er mobilfri. I begynnelsen var det vanskelig å få alle til å levere fra seg mobilene, men det har blitt mye bedre. Jeg tror de har merket det positive med å legge den fra seg når de er her, forteller Ajouti.
Etter ønske fra deltakerne har Jentetreff fått Tiktok. Her oppfordres også jentene til å være kreative, og noen av videoene deres har fått flere tusen visninger.
Målrettet miljøarbeid
Damene bak Jentetreff ønsker også å forberede jentene på noe av det de kan møte i ungdomstiden gjennom temakvelder. Denne kvelden er temaet rus, og gjengen får besøk av en ruskonsulent i bydelen.
De har også god kontakt med jentenes foresatte. Sammen med Frivillighetssentralen og Tekstlab arrangerte de kulturdag med jentenes mødre. Det håper de å gjøre til en årlig tradisjon.
Ønsker å utvide
Pedersen og Ajouti ønsker seg større lokaler. Det blir mye støy med så mange ungdommer i samme rom. De har opplevd at det blir fult i lokalene de bruker, men de har ikke hjerte til å stenge dørene for noen. Her skal alle være velkomne.
– Vi får ikke nok midler fra bydelen til å dekke det jentene ønsker å gjøre. Men vi gjør det vi kan med det vi har, sier Ajouti.
– Jeg skulle ønske vi kunne gjøre flere arrangementer, men uten flere frivillige, større budsjett og romsligere lokaler kan vi ikke det.