Resultatet svir
Fra 3. desember er prøveperioden i Oslo skatehall over, én brukergruppe føler seg utestengt.
I 2017 ble Oslo skatehall åpnet for første gang, men hvem som skal få tilgang til skatehallen har vært en stor diskusjon og en prøveperiode ble iverksatt for å finne ut hvem som skulle få tilgang til hallen.
Fordeling av prøveperioden har blitt fordelt ut til de diverse brukergruppene skateboard, Inline og scoot som også er kalt sparkesykkel. På Oslo skatehall´s nettsider står det at bymiljøetaten melder følgende:
– Basert på erfaringer og innmeldt brukerdata siden introduksjonen av nye brukergrupper i fjor, ser vi i realiteten at vi har prioritert adgang for et fåtall personer som bruker sparkesykkel eller inline, foran et vesentlig større antall skatere, ved å åpne for to ekstra brukergrupper.
Sett at Oslo skatehall kun er et anlegg for skatere vil det vise økt antall brukere av hallen, samtidig som det vil støtte et stort skatemiljø. Det anses som kontroversielt å stenge de andre brukergruppene ute, men dette gjøres på andre kommunale fotballbaner og idrettshaller ved at de prioritere visse sporter fremfor andre.
Bedre flyt i kjøringen
Isac Tvedt (21) er en av stamgjestene til Oslo skatehall. Han støtter løsningen som bymiljøetaten har kommet frem til. Tvedt tror at bymiljøetatens valg er det rette og at det ikke er lurt og blande de tre aktivitetene av sikkerhetssyn.
Han tror avgjørelsen om bare skateboard i hallen er riktig, og tror det vil styrke skateboardmiljøet. Han legger også til at de andre brukergruppene er såpass nye og består av unge mennesker som ikke helt skjønner flyt-systemet i parken.
– I tillegg har vi Skur 13 som vi har sett at det er der de holder til selvom de har hatt muligheten til å være her det siste året, forteller Tvedt.
– Er vi fortsatt der, liksom?
Martin Mørk (20) er sparkesyklist, å syntes at det er dårlig at de ikke får lov til å bruke hallen. Han forteller at under prøveperioden har scoot og inline kun hatt mulighet til å benytte seg av parken mellom 14.00-17.00, men da er alle på skole eller jobb.
– Jeg syntes det er dårlig gjort at vi blir utestengt, spesielt etter at skateboarding har gått gjennom det samme og at de tidligere ikke ha noe sted å være og samles når kulda kommer, forklarer Mørk.
Mørk er også veldig fortvila over hvor mye diskriminering det fortsatt er i miljøet og mener at i 2018 burde vi klare og samarbeidet slik som ski og snowboard har gjort i årevis.
– Jeg er lei meg over at det fortsatt er skille mellom miljøene og mener at i 2018 burde virkelig ikke dette være ett problem. Hvis du ser på snowboarderne på 80-tallet, fikk ikke de lov til å bruke skiheisene og kjøre i slalåmbakkene, tenk så idiotisk! Sier Mørk