MEIJÂ: På vei inn i butikken.

Ny vintagebutikk åpner på St. Hanshaugen

De tomme lokalene på Sofies Plass 3 A blir i april en vintagebutikk. Gjenbruksskattene har de funnet over hele verden. 

Publisert

 5. april åpner vintagebutikken meijā vintage. Navnet er et gresk ordtak som betyr å utrykke gratulasjon og glede over andres kjøp eller nye stil. Jules Bassa og Sara Anny Hansson Kalsnes, eierne av det kreative universet sarandjules og butikken meijā vintage er spente på åpningsdagen som er knapt en måned unna. 

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse, utrykker Bassa. 

Plaggene som selges har de samlet fra hele verden. De har nå sourcet fra over 27 land. Bassa som opprinnelig bor i Athen, forteller at majoriteten av plaggene deres har i lengre perioder vært derifra, men at de har en liste over byer de gjerne vil besøke og source fra. 

En av dem er Tokyo, hvor de utrykker entusiasme for japansk denim. Bassa har nylig besøkt Seoul i Sør-Korea hvor de har kuratert klær og tilbehør til vintagebutikken på St. Hanshaugen. 

– Nå som vi har egen butikk får vi mer tid til å satse på vår egen merkevare. Vi vil utvikle oss både lokalt og på sosiale medier. Det blir veldig bra å ha en base vi kan være på, sier Kalsnes.

Satser stort 

sarandjules har tidligere hatt pop-up butikker i Oslo, og har nå bestemt seg for å åpne egen butikk. Konseptet begynte med en nettbutikk hvor de solgte unike plagg de hadde samlet på reisene sine. Deretter stylet de plaggene og solgte dem. 

– Nå som konseptet har eskalert og blitt større har det blitt til at man reiser kun for å kjøpe. Før reiste vi for gøy og kjøpte vintage på siden, forteller Bassa. 

Tøyet de selger er håndplukket av dem begge. Deretter blir plaggene vasket og fryst i minst tre døgn for å bli kvitt bakterier og så videre.

 – Vi er veldig opptatte av hygienen, understreker Kalsnes.

VINTAGE SKATTER: plagg plukket over hele verden.

Kreativt univers  

Bassa og Kalsnes møttes gjennom felles venner. Senere begynte de å jobbe sammen i en klesbutikk. Hvor lenge siden er det da? Spør Kalsnes Bassa. Nei det tør jeg ikke svare på svarer hun lattermildt tilbake. 

Kalsnes forteller at vintagebutikken ble planlagt da de jobbet sammen. Idéen hadde hun skrevet ned i en bok. På arket sto det «plan for sarandjules» som nå er aksjeselskapet deres ti år senere. 

– sarandjules er det vi kaller det kreative universet vårt. Det har mange underkategorier som blant annet meijā vintage, by sarandjules bestående av egetdesign og kolleksjoner redesignet av brukte klær og tekstiler. I tillegg lager vi reiseguides, hoster eventer og selger bilder vi har tatt på reiser, forteller Kalsnes. 

Stilen i plaggene gjenspeiler kvinnene. De er begge opptatt av mote, og Bassa utrykker stor interesse for runway fashion. Klærne de ser etter pleier ofte å være inspirert av moteuken, men de ser også etter unike vintageplagg. At det er en trend, er for dem verken nødvendig eller avgjørende. De tar utgangspunkt i egen stil og er opptatt av å være fashion forward.  

Hva er deres ønske med denne butikken?

– Vi håper at folk kan komme hit å henge i lokalene. Være sammen med oss og bli kjent med oss og merkevaren, avslutter Kalsnes.

Powered by Labrador CMS