På tross av klagen er daglig leder, Linda Kondracki blid og fornøyd
Blid og fornøyd: På tross av klagen er daglig leder, Linda Kondracki (33) veldig blid og fornøyd.

Kjenner seg ikke igjen i klage

Daglig leder, Linda Kondracki (33) forteller at forholdet med styreleder var turbulent allerede før baren åpnet.

Publisert

Lokalet har blitt renovert i flere år og var endelig klart for åpning sommeren 2023. Daglig leder, Linda Kondracki (33) forteller om et turbulent forhold med styreleder i sameiet allerede før åpningen av vin og cocktailbaren "VIBE" i Markveien.

Kondracki kjenner seg ikke igjen i klagen som ble sendt til Oslo kommune 25.11.23

Vibrering i gulvet

I klagen, som Løkkaskriften har fått innsyn i, fremkommer det at musikken fra "VIBE" får angivelig gulvet til leiligheten over til å ristet.

Styreleder i sameiet, Bjørn Tscherning Hjulstad, mottok klagen fra en beboer i 2. etg. klokken 22.40 Leiligheten til klager ligger rett over baren. Hjulstad gikk ned til leiligheten til klager hvor de begge påstår at musikken var så høy at det ikke gikk an å høre Tven.

Hjulstad tok turen ned og snakket med ansvarlig driver. Der fikk han beskjed at de skulle dempe seg. Klager og styreleder hevder at musikken ikke ble skrudd ned etter samtalen.

Beboeren som klaget gikk dermed ned selv for å skru ned musikken. Hun ble vist ut av lokalet etter en konfrontasjon. Dette førte til at Hjulstad tok turen ned for andre gang. Hvor han da selv hevder at han fikk beskjed at baren kunne spille så høy musikk de ville i forbindelse med den ekstra lydisoleringen som ble installert.

– Litt bråk må man regne med

Daglig leder, Linda Kondracki stiller seg svært kritisk til klagen. Hun forteller at allerede før åpningen var det amper stemning mellom sameiet og baren.

–Vi fikk streng beskjed om at han kom til å klage på alt av søknader vi sendte inn. Styreleder var redd for at baren kunne gå utover markedsverdien på leilighetene, sier Kondracki til Løkkaskriften.

Hun legger også til at de bor i den bydelen i Oslo med de yngste beboerne og at når man bor i "hovedgaten" på Grünerløkka, må man regne med noe bråk.

Om klagen forteller Kondracki at noen elementer ble utelatt fra klagen.

– Da klager kom ned tok hun tak i DJ-settet, og prøvde å rive det vekk. Hun ble deretter bortvist fra stedet, men på utsiden begynte hun å krangle med en fakkel.

Etter "konfrontasjonen" gikk Kondracki over veien for å sjekke om lydnivået var for høyt. Fra den andre siden sier hun at de ikke kunne høre noe nevneverdig av musikk.

Videre legger hun til at det har blitt dobbelt lydisolert med hensyn til naboene over baren.

–Vi lydisolerte først en gang, men da klagde de på støy. Derfor måtte vi igjen investere mer penger i lydisolasjon. Nå er lokalet dobbelt lydisolert.

– Det totale lydbilde blir for mye

Hjulstad har bodd på Grünerløkka siden 2000, og er fullt klar over at noe lyd må han regne med ettersom han er bosatt i en bydel med mye studenter og unge.

Han understreker at han ikke har et problem med den nye daglige lederen, men at problemet oppstod da renoveringen av lokalet pågikk. Han forteller at klageren gikk ned og lukket Macbooken til den DJ-en. Og avkrefter at påstandene fra Kondracki.

–Utbyggeren respekterte ikke støynivået og holdt på til alle døgnets tider. Her gikk det heller ikke an å ha en god dialog ettersom utbyggeren ikke så hva som var galt.

Ombyggingen og renoveringen av lokalet ble gjort av bror til nåværende daglig leder.

Hjulstad legger også til at det vanligvis ikke er bråk fra denne baren. Det er det totale lydbilde i bydelen som har blitt for mye.

Ikke hørt av kommunen

Hjulstad føler seg ikke hørt av kommunen. Han mener at politikerne som heier frem nye og flere arrangementer, ikke er klar over støynivået.

– Kommunen og politikerne er raskt ute med å hylle nye arrangementer, men de bor ikke her. Jeg vet om flere som er drittlei av det generelle lydbilde på Grünerløkka.

Powered by Labrador CMS