Buss for trikk på Grünerløkka
Fra og med 18 mai og mot høsten skal trikkeskinnene på Grünerløkka oppgraderes.
Det er ikke bare trikkeskinnene som skal oppgraderes i denne perioden. Det skal oppgraderes fra husvegg til husvegg og nedover i bakken. For å unngå at det skal graves hvert år, gjør man heller mer i en runde. Denne gangen er det ikke bare trikken som skal forbedres, men også vann og avløp. Fortauene skal legges på nytt og det skal tilrettelegges for uteservering.
Oppgraderingen av trikkeskinnene er en del av Trikkeprogrammet. Det inkluderer 87 nye trikker, bedre infrastruktur og vedlikehold. Årsaken til at man stopper trikkene og setter inn busser er fordi hele prosessen vil gå raskere.
— Hvis vi ikke hadde stoppet trikkene, hadde arbeidet stoppet hver gang det kom en trikk, forteller Cato Asperud som er kommunikasjonsrådgiver for Sporveien.
Asperud forteller at det er viktig for dem å ta hensyn til de som bor i gatene og ikke bare de som tar trikken. De ønsker å gjøre prosessen så kort som mulig.
— Om vi ikke hadde stoppet trikkene hadde hele prosessen kanskje tatt rundt et år, forteller Cato.
Grunnen til at arbeidet gjøres nå er for det første at det er en del av en lang prosess av å oppgradere trikkesystemet i Oslo, men også fordi man ikke kan sveise trikkeskinner når det blir for kaldt ute.
Guro Akersveen Bøyesen (28) bor i Heimdalsgata. Dette er gaten hvor mange av bussene har blitt plassert. Her går bussene fra Heimdalsgata til Storo. Trikkene stopper i Heimdalsgata og de som skal videre går over til en av bussene som står klare. Bussene skal erstatte trikken i perioden fremover mot høsten til arbeidet i Thorvald Meyers gate er ferdig.
— Bussene står mye på tomgang og tar opp parkeringsplassene utenfor leilighetene, forteller Guro.
Guro forstår at trikkene må oppgraderes og at gatene skal bli bygd om. Selv om det er støyforurensing nå, gleder hun seg til trikkene er oppdatert. Etter oppgraderingen vil det totalt sett bli mindre støy fra trafikken i nærområdet.