Vennegjeng satser på vintage streetwear og eget merke
Ditto Store åpnet dørene til butikken på Majorstuen i 2019. De satser på unike «high end» klær og sko. En vennegjeng fra Oslo gikk sammen for å gjøre det de har til felles, nemlig vintage klær. Brukt og vintagebutikker har blitt svært populært det siste året, og det er ikke bare på grunn av miljøet.
Emilie Lian (23) er ansatt i butikken, og forteller at fokuset ligger i «trading» og salg av unike plagg man ikke finner andre steder.
– Ditto er den eneste butikken i Norge som driver med såkalt «trading». Konseptet går ut på at kunder kan bytte inn egne klær mot det vi har i butikken. Vi tilbyr i tillegg kjøp og selg, dersom man ikke ønsker å bytte. På den måten kan man bytte ut klær i garderoben, som er mye mer miljøvennlig.
Ønske om å skape et navn
Det hele startet med at vennegjengen fra Oslo åpnet syv pop-up butikker. De merket raskt hvor stor etterspørselen er, og målet var å åpne en fast butikk. Uten erfaring innen salg eller driv av butikk, satset de alt for å nå drømmen. De hadde stand på Kadetten festival, samt mange andre arrangementer i Oslo, for å skape et navn.
Det som gjør butikken så unik, er kundene. Mange eldre kommer innom med samleobjekter, som nå er trendy igjen. Det kan være plagg, sko eller tilbehør som de har samlet på i flere år og som nå er sjeldent å få tak i.
Håndplukker unike plagg
Ditto fører merker som Prada, Balenciaga, Supreme og Stone Island. Alt de tar inn, er håndplukket og utvalget er selektivt. I tillegg til de luksuriøse plaggene, selger de også billigere plagg.
– Vi kjøper «bundles» fra utlandet, ofte fra USA. Det kan være store esker eller sekker med bruktklær. Man vet ikke hva man får på forhånd, så da plukker vi ut det vi vet kommer til å selge, forteller Lian.
Satser på egen merkevare
Det siste året har de lagt merke til mye yngre klientell, ofte er det kunder med en unik stil. De er på jakt etter spesielle plagg, som man ellers ikke får tak i.
– For mange unge er gjenbruk svært viktig. Tidligere har majoriteten av kundene vært gutter. Nå ser vi at det er langt flere jenter, og det er vi glade for.
Emilie forteller at de selger unisex t-skjorter fra eget merke, og at de nå skal begynne å designe flere plagg. Det første de skal lansere, er college jakker. I dag har alle ansatte like jakker, og interessen blant kundene har vært stor.
Den typiske kunden deres ser etter det lille ekstra, og de fleste er mellom 13-25 år. De har likevel tiltrukket seg flere faste kunder opp i førtiårene. De jobber hele tiden med å utvide og finne plagg som appellerer til både yngre og eldre kunder.