Gjør klar barnefestival til helga:
– Det skal være et tilbud for alle
Til helga arrangeres Miniøya for tiende gang, og arrangøren håper på en utsolgt jubileumsfestival.
Miniøya er festival for barn som arrangeres årlig i Tøyenparken. Her får publikum servert et bredt spekter av ulike musikk- og kulturopplevelser.
– Vi skal ta barn på alvor. Kvaliteten på Miniøya skal være like bra som en festival for voksne, understreker festivalsjef Henriette Larsen.
Hun forteller at Miniøya skal presentere noe barn ikke forventer eller har sett før. Selv om arrangementet er rettet mot barn, er Larsen klar på at festivalen skal være en opplevelse også for voksne. Miniøya vil ha alt fra danseinnslag, lyttetelt og skattejakt til ansiktsmaling, DJer og skaterampe.
– Helheten er viktig. Det skal være et tilbud for alle.
Miljøvennlig
At verden står overfor klimautfordringer er ikke å stikke under en stol. Festivalsjefen forteller at Miniøya prøver stadig å bli en mer bærekraftig festival, og klimavennlig emballasje er et av tiltakene festivalen har prøvd å satse på. I tillegg er en rekke av samarbeidspartnere til festivalen miljøorganisasjoner og -bedrifter.
– Vi prøver å kjøre minst mulig, og en av bilene vi bruker er en el-bil. I tillegg er velger vi i stor grad lokale matleverandører, som blant annet kan tilby økologisk sukkerspinn og popcorn, forteller Larsen.
Ikke nok med det, i år har arrangørene, i samarbeid med elver fra Elvebakken videregående skole og to fagpersoner, bygget en solcellepark som skal drifte den ene scenen.
– Vi skal sette minst mulig avtrykk, konstaterer festivalsjefen.
Når festivalen er over skal solcelleparken være tilgjengelig for utleie, slik at andre bedrifter eller organisasjoner kan benytte seg av den.
Ulike utfordringer
Festivalarrangøren legger ikke skjul på at det er både utfordringer og fordeler med å lage en festival for barn, contra en for voksne. Blant annet sier hun at Miniøya ikke har et veldig stort forhåndssalg, da ikke alle småbarnsfamilier planlegger så lang tid i forveien.
– Fordelen er helt klart at folk er edrue. Miniøya er et rusfritt arrangement, og festivalområdet skal være en trygg arena for absolutt alle. Men tapt alkoholinntekter kan føre med seg økonomiske problem.
Håper på hygge
Larsen har hatt det kreative ansvaret for festivalen siden 2011, og i år har hun også fått tittelen daglig leder. Hun påpeker at det er viktig at alle hygger seg på festivalen – også de frivillige.
– Jeg tenker jo på ting som om vi har nok doer eller at det ikke skal være lange køer, sier festivalsjefen.
Til helga er det meldt oppholdsvær, men skulle det komme en regnskur bekymrer det ikke arrangøren.
– Været har ikke så mye å si. For to år siden regnet det mye. Da ville barna ut av teltene, mens de voksne ville inn.