IMØTEKOMMENDE: Ragnhild Slettner (49) driver flere spisesteder i Oslo, her står hun bak disken på Injera Palace.

Ragnhild Slettner (49) lagde et arbeidsmarked for flyktninger

Ragnhild Slettner ville hjelpe flyktninger ut i jobb. Slik oppsto først Mestringsguiden, deretter Aleppo Bahebek, Kafe Frodig, Injera Palace og Inshalla Catering.

Publisert Sist oppdatert

– Hver gang jeg hadde hjulpet noen med å bære en sofa eller finne en leilighet, ble jeg invitert på middag. Slik oppsto ideen om et matkonsept, sier Slettner.

Grunnet flyktningkrisen i 2015, meldte Ragnhild Slettner seg frivillig på et asylmottak. Etterhvert som flyktningene fikk oppholds- og arbeidstillatelse, skjønte hun at det var et stort behov for å få hjelp i denne fasen. Det var lang ventetid på bolig hos kommunen, derfor begynte hun frivillig å hjelpe folk med å finne bolig. Hun fikk meldinger døgnet rundt av folk som trengte hjelp.

VIPPA OSLO: et mat-, kultur- og læringssenter som tilbyr mat fra ulike verdensdeler.

Når man snakker om flyktninger og integrering, er det ofte fokus på kvalifisering. Min oppfatning er at alle har kvalifikasjoner og noe de er flinke på, derfor har vi skapt arbeidsplasser basert på det, forteller Slettner.

Matbod på Vippa

Slettner fikk tilgang på en bod på Vippa Oslo i 2017. Der startet hun den syriske matboden Aleppo Bahebek, som består av 8-10 syriske menn.

Injera Palace

LYKKELIG: Zebib Mesgina (28) er fornøyd med jobben sin på Injera Palace.

Ragnhild Slettner startet Mestringsguiden alene i 2016. I 2017 fikk hun med seg samarbeidspartneren Christine Pramm. Sammen startet de Injera Palace, som består av syv eritreiske kvinner. Dette gjorde de på bakgrunn av at eritreere var den andre store gruppen med flyktninger som kom til Norge i 2015. Injera Palace er også kafe på dagtid, og heter Kafe Frodig, sier Slettner.

– Vi driver også med catering, og Inshalla Catering leverer mat fra alle de tre spisestedene, forteller Slettner.

Zebib Mesgina har jobbet på Injera Palace i to år. Hun er opprinnelig fra Eritrea og kom til Norge sammen med broren sin i 2014, forteller Mesgina

– Jeg trives godt sammen med hyggelige kollegaer og kunder som kommer på besøk for å prøve den eritreiske maten vår, sier Mesgina.

NAV

NAV har de siste årene inngått samarbeidsavtaler med flere store, landsdekkende virksomheter som omhandler rekruttering, tilrettelagt oppfølging og kvalifisering. De vil i år også få på plass et nytt og mer fleksibelt opplæringstiltak som i større grad vil kunne møte behovene til denne gruppen, skriver Jan Erik Grundtjernlien, seksjonssjef i NAV.

Powered by Labrador CMS